Στο Γηροκομείο Ξάνθης ο Σύλλογος μας
11
Νοεμβρίου 2015, 02:00
Ποντιακά τραγούδια και χοροί στο Γηροκομείο Ξάνθης.  Το Γηροκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε η χορωδία του Συλλόγου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015. Μας καλοδέχτηκαν ο Έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Σταμάτης Σταματιάδης και το άξιο επαίνων προσωπικό για τις προσπάθειες του να έχουν οι τρόφιμοι του χώρους καθαρούς, φιλόξενους, γεμάτο αγάπη και θαλπωρή.   Συγκινήθηκαν οι γερόντισσες και οι γέροντες στο άκουσμα της λύρας και των τραγουδιών μας. Γεύτηκαν τα όμορφα σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου και μας ακολούθησαν στους χορούς που ακολούθησαν. Τα μέλη της χορωδία
Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο για την συμμετοχή στο 2ήμερο Ποντιακού Θεάτρου για το Γηροκομείο
07
Φεβρουαρίου 2011, 05:02
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, εκφράζοντας την βούληση των μελών του συλλόγου, αισθάνεται το χρέος να ευχαριστήσει τις εκατοντάδες των συμπολιτών μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε οικονομικά στην λειτουργία του Γηροκομείου Ξάνθης διοργανώνοντας στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2011, το 2ήμερο Ποντικού Θεάτρου.
Δυναμική ενεργοποίηση των Ποντίων της Ξάνθης υπέρ του γηροκομείου
19
Ιανουαρίου 2011, 20:57
Θ. Ρωμανίδης: «Στηρίζουμε, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια μονιμότερη λύση»Μετά τον επιτυχημένο ραδιομαραθώνιο και την κινητοποίηση των Ξανθιωτών για την επιβίωση του ταλανιζόμενου από σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα γηροκομείου, ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης ενεργοποιείται με δυναμικό τρόπο.Εστιάζοντας στην παροιμιώδη αγάπη και μέριμνα των Ποντίων προς τους γεροντότερους, ο Ξανθιώτικος σύλλογος αποφάσισε να διοργανώσει ένα διήμερο ποντιακού θεάτρου και να δώσει όλα τα έσοδα στην υπόθεση της διάσωσης του ιδρύματος.
Διήμερο «Ποντιακού Θεάτρου» για το Γηροκομείο μας
14
Ιανουαρίου 2011, 06:11
Τα ποντιακά τραγούδια, που πέρα από την διασκέδαση μας κρατούν δεμένους με την ποντιακή μας διάλεκτο, με πολύ τρυφερότητα αναφέρονται σ αυτούς που με κόπους μας μεγάλωσαν.Στον πατερά μας,«Θεέμ σο όνομας εγώ τρανόν όρκο επέρακαι είπα πουθέν κι ευρίεται η καρδία του πατέρα»….στην μανά μας,«Λόγια κι θα ευρίουνταν τη μάνα να υμνούνεόσοι μανάδες μοναχόν την μάνα εγροικούνε»…..και πάντοτε αναφέρονται στο χρέος που έχουμε απέναντι τους,«αμά κι φτας το χρέωσις θα καίετε η ψυς».