19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
24
Μαΐου 2015, 02:00

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«..θα περάσουν χειμώνες, θα περάσουν καλοκαίρια και της μνημοσύνης το δάκρυ, θα σταλάζει θερμό και αστείρευτο πάνω στους τάφους των χαμένων πατρίδων και μεις θα μαζευόμαστε συχνά και σαν Εστιάδες παρθένες, θα ανασκαλίζουμε την ιερά φωτιά των περασμένων για να μη σβήσει ποτέ και να μεταδοθεί στις ερχόμενες γενεές», γράφει ο αείμνηστος λαογράφος Σολωμονίδης.

Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα, παρουσία του Περιφερειάρχη και των αρχόντων της Ξάνθης οι απόγονοι των Ελλήνων του αλησμόνητου Πόντου, μικροί και μεγάλοι, τιμήσαμε την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 την «ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου »
Ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους η αποφράς ημέρα της 19 Μαΐου. Ημέρα να δηλώσουμε ότι δεν θα αφήσουμε να σβήσει ποτέ η τρισχιλιόχρονη ιστορία και πορεία του Ελληνισμού εκεί στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
 Και να δώσουμε την υπόσχεση του χρέους απέναντι στις μυριάδες των Χριστιανών και των Ελλήνων που χάθηκαν άδικα στον Πόντο -πολλοί από τους οποίους έμειναν άταφοι- και εκείνων που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς ότι ενώνουμε τις φωνές μας στις φωνές όλων εκείνων που αγωνίζονται τον νικηφόρο αγώνα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας.
 Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο, τις αρχές, τα μέλη του Συλλόγου μας και τους συμπολίτες μας για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.
Ευχαριστούμε τους Συλλόγους από τα Ίμερα Ξάνθης, τους Τοξότες και την Διομήδεια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για κοινή εκδήλωση την μέρα αυτή.

Την Κυριακή 24  Μαϊου 2015, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση σον Ι.Ν της Του Θεού Σοφίας , στην μνήμη των "αδικως φονευθέντων και παντί τρόπω τελειοθέντων", όπως λέιε και η Εκκλησία μας, προγόνων μας της γης του Πόντου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο προσφυγικού Ελληνισμού και στην συνέχεια παρετέθη καφές στην λέσχη του Συλλόγου μας.
 Ευχαρισούμε τα παιδιά και μέλη του Συλλόγου που ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές παρέστησαν στις εκδηλώσεις και τις κυρίες που πρόσθυμα ετοίμασαν και προσέφεραν ποντιακά εδέσματα στον καφέ που παρατέθη.
  Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ της Ξάνθης που πάντα στηρίζουν και προβάλουν τις εκδηλώσεις μας.

Αιώνια η μνήμη των 353 000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.