Επίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά του
26
Μαΐου 2010, 19:17

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, επισκέφθηκε την γενέτειρα του τον Κεχρόκαμπο Καβάλας.

Πολλοί συγχωριανοί του τον περίμεναν υπομονετικά και με την άφιξη του άνοιξαν τις αγκαλιές τους για να υποδεχθούν έναν συμπατριώτη τους που τίμησε και τιμά το Ποντιακό γένος και την Πατρίδα μας.

Ιδιαίτερα τρυφερές ήταν οι στιγμές συνάντησης του κ. Παπαδόπουλου με φίλους του των παιδικών χρόνων και με γηραιές κυρίες γειτόνισσες της οικογένειας του. Με όλους κάτι είχε να πει και να θυμηθεί. Τα δε δάκρυα κύλησαν αβίαστα στα μάγουλα πολλών κατοίκων.

Τον κ. Παπαδόπουλο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεινού και η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου. Λυράρης του χωριού και ο Κεχροκαμπίτης τραγουδιστής  Πόλιος Παπαγιαννίδης, μαζί με πολλούς ακόμα από τους παρευρισκόμενους , τραγούδησαν το ποντιακό τραγούδι «Την Πατρίδαʼμ έχασα».
Ο εκεί πολιτιστικός σύλλογος, μετά το καλωσόρισμα, του απένειμε συμβολική τιμητική πλακέτα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, δια του προέδρου και αντιπροέδρου του, παραβρέθηκε στην ωραία πρωτοβουλία των κατοίκων του Κεχροκάμπου και χάρισε στον κ. Παπαδόπουλο το λεύκωμα και το λάβαρο του συλλόγου μας στο οποίο αναγράψαμε την λέξη «Ευχαριστούμε».

Στην αντιφώνηση του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια και τον αγώνα που δόθηκε για την επιτυχία της αναγνώρισης και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που βρέθηκε ανάμεσα σε φίλους και χωριανούς τους οποίους όπως δήλωσε δεν ξεχνά ποτέ.

Ως γνωστόν ο κ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Κεχρόκαμπο, έφυγε 2 χρόνων και μετακόμισε στην Δράμα αλλά κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον, μέχρι την ηλικία των  18-20 επισκέπτονταν το χωριό του. Στην συνέχεια έφυγε στην Σουηδία.

Επίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά τουΕπίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά του