Εσπερινός εορτής Οσία Σοφίας της Ποντίας, 5 /5/2015
05
Μαΐου 2015, 02:00
Στη Ιερά Μονή Κομνηνών Σταυρούπολής Ξάνθης, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας για να τιμήσει, στον Εσπερινό, την Πόντια Οσία Σοφία που η μνήμη της τιμάται αύριο 6 Μαϊου. Το 1883 γεννιέται σε χωριό της Τραπεζούντας του Πόντου η Σοφία Χορτοκορίδου, η «ασκήτισσα της Παναγιάς». Παντρεμένη στον Πόντο με ένα σύζυγο που εξαφανίστηκε (μάλλον όχι με δική του ευθύνη) μετά από επτά χρόνια γάμου και μητέρα ενός παιδιού που, νεογέννητο, φαγώθηκε από χοίρους, ήρθε στην Ελλάδα παρασυρμένη από τη λαίλαπα του πολέμου και ολοκλήρωσε τη ζωή της στο μοναστήρι του Γενέθλιου της Θεοτόκου στην Κλεισούρα Κασ
Στις κατασκηνώσεις Δρυμιάς ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
24
Ιουλίου 2013, 02:00
Στις κατασκηνώσεις Δρυμιάς ο Σύλλογος Ποντίων Ν. ΞάνθηςΤις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στην Δρυμιά Σταυρούπολης Ξάνθης, επισκέφτηκε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013. Αντιλάλησαν στους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού οι καταπράσινοι λόφοι και τα βουνά της περιοχής που δημιουργούν ένα περιβάλλον που η φύση προίκισε πλουσιοπάροχα και όπως δήλωσε και ο Σεβασμιότατος «μοιάζει πολύ με τις καταπράσινα βουνά του Πόντου στις περιοχές της Τραπεζούντας που είχα την ευλογία να επισκεφθώ» , δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς κατασκην
Ποντιακά κάλαντα στις τοπικές αρχές από τον σύλλογο
28
Δεκεμβρίου 2010, 14:26
Με χαμόγελα, ευχές και κεράσματα υποδέχθηκαν τα μέλη της χορωδίας του συλλόγου οι αρχές του τόπου κατά την καθιερωμένη επίσκεψη τους για να πούνε τα παραδοσιακά κάλαντα του Πόντου. Τα μέλη της χορωδίας, τα οποία συνόδευαν παιδιά του συλλόγου ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, επισκέφθηκαν με την σειρά τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄Σ.Σ., τον Νομάρχη Ξάνθης, τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.
Επίσκεψη του βουλευτή του Σουηδικού κοινοβουλίου κ. Νίκου Παπαδόπουλου στην γενέτειρά του
26
Μαΐου 2010, 19:17
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, επισκέφθηκε την γενέτειρα του τον Κεχρόκαμπο Καβάλας. Πολλοί συγχωριανοί του τον περίμεναν υπομονετικά και με την άφιξη του άνοιξαν τις αγκαλιές τους για να υποδεχθούν έναν συμπατριώτη τους που τίμησε και τιμά το Ποντιακό γένος και την Πατρίδα μας. Ιδιαίτερα τρυφερές ήταν οι στιγμές συνάντησης του κ.
Διοργάνωση 2ήμερης εκδρομής στο Σιδηρόκαστρο - Άνω Πορόια - Λίμνη Κερκίνη
07
Οκτωβρίου 2009, 08:24
Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Σιδηρόκαστρο, τα Άνω Πορόια και την λίμνη Κερκίνη από 10/10/2009 – 11/10/2009. Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:1η Ημέρα Αναχώρηση στις 7:30 από την Πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη. Στάση για καφέ στην Δράμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ και περιήγηση στο χωριό. Το μεσημέρι φαγητό στο γραφικό χωριό Άγκιστρο κοντά στον Προμαχώνα. Κατόπιν αναχώρηση για το Σιδηρόκαστρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.