Δελτίο Τύπου της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.
13
Σεπτεμβρίου 2012, 21:21
Στις 17 Αυγούστου 2012 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την σταυροπηγιακή και πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στη Γαλλίανα του Πόντου. Η επίσκεψη αυτή είναι ιστορική, αφού για πρώτη φορά επισκέπτεται τη Μονή Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος συνοδευόταν από τους μητροπολίτες Δράμας κ. Παύλο και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, από τις εκκλησίες των Νέων Χωρών, ενώ από το Πατριαρχείο Γεωργίας παρευρισκόταν ο μητροπολίτης Στκοντίντι κ. Πέτρος. Τη συνοδεία συμπλήρωναν ιερείς και από τα δυο πατριαρχεία, πλήθος προσκυνητών και δημοσιογράφων.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκαν οι νέοι του Συλλόγου μας
15
Μαρτίου 2010, 18:35
Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολαμαίο είχαν την τιμή και χαρά να συναντήσουν οι νέοι του Συλλόγου μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια μιας πετυχημένης εκδρομής που πραγματοποίησαν. Στην συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Πατριαρχείου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευλογία Του και απηύθυνε πατρικές ευχές προς όλους τους ταξιδιώτες εζήτησε δε να μεταφέρουν τους θερμούς χαιρετισμούς Του στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα. Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ.