Ετήσιος Χορός 2011
18
Φεβρουαρίου 2011, 07:04

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, στο κέντρο διασκέδασης «Αχίλλειον».

Την κορυφαία αυτή εκδήλωση του συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης  κ. Στυλιανίδης Μιχάλης, ο Υποδιοικητής του ΔʼΣ.Σ. Αντ/γος κ. Σοφιανίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ελευθερούπολης και πρώην Βουλευτής Καβάλας κ. Καραγκιοζόπουλος Αχιλλέας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Χαϊτίδης Δημήτριος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη Φώτιο, και Νικολαϊδης Γιάννης, η Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ Ανατ. Μακ-Θράκης κ. Μαυρίδου Χρύσα, εκπρόσωποι του Βουλευτή Ξάνθηςκ. Αλέξανδρου Κοντού και του Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσολακίδη Βασιλείου καθώς και πλήθος πολιτιστικών συλλόγων με τους εκπροσώπους και τα μέλη τους από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες Ματθαίος (Μακούλης) Τσαχουρίδης στα χέρια του οποίου η ποντιακή λύρα αποδίδει και εκφράζει τη μουσική παράδοση των Ελλήνων του Πόντου κάνοντας ευτυχισμένους όσους ακούνε τη μουσική της, οι Κώστας Θεοδοσιάδης και Γιάννης Κουρτίδης με τις μοναδικές φωνές τους που σε ανεβάζουν στο μουσικό στερέωμα της απεραντοσύνης των Ποντιακών τραγουδιών και ο αξεπέραστος νταουλτζής Γιάννης Πολυχρονιάδης.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση αντιπροσωπευτικών χορών του Πόντου από το μικρό, μεσαίο και μεγάλο χορευτικό του συλλόγου μας που με την παρουσία τους ξεσήκωσαν τον κόσμο και έκαναν τις καρδιές τους να σκιρτήσουν από ενθουσιασμό και βεβαιότητα ότι οι ρίζες του Ποντιακού Ελληνισμού συνεχίζουν να βλαστάνουν για να κρατούν άσβεστες τις παραδόσεις των Ποντίων.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο έργο του συλλόγου και στις προσπάθειες διατήρησης των παραδόσεων μας που είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε στην εποχή μας.

 

Στην λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε κερδίζουν οι αριθμοί:

- 2981 τηλεόραση 32 ιντσών

- 1596 σετ σκεύη κουζίνας

- 2065 φούρνο μικροκυμάτων

Επίσης μικρότερης αξίας δώρα κερδίζουν άλλοι 61 αριθμοί, πίνακας των οποίων έχει αναρτηθεί στον σύλλογο και στην ιστοσελίδα του συλλόγου (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο σχετικό άρθρο)

 

Το Δ.Σ. αισθάνεται χρέος να ευχαριστήσει:

- τους επαγγελματίες της Ξάνθης για την προσφορά των δώρων και την

κ. Πασιανοπούλου Μαρία για την συμβολή της στην συλλογή αυτών

- τα Μ.Μ.Ε για την προβολή της εκδήλωσης και

- το πλήθος του κόσμου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011Ετήσιος Χορός 2011