Χορεύοντας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης
03
Δεκεμβρίου 2011, 16:19
Χορεύοντας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Οι Πόντιοι πάντοτε μπροστάρηδες.

«ατοιν χαράτσε και μέτρα, εμείς χορόντας και τραγωδίας»

Πλημμύρισε από τους ήχους της ποντιακής λύρας, του νταουλιού και του κλαρίνου η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, σε μία προσπάθεια του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης να δώσει της ευκαιρία στους Ξανθιώτες να ξεφύγουν λίγο από την καθημερινότητα και το βουνό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

"Βιώνουμε δύσκολες μέρες και το βλέπει κανείς στους δρόμους, στις πλατείες, στην αγορά. Ως σύλλογος αποφασίσαμε, στα πλαίσια των εορταστικών ημερών που διανύουμε, να δώσουμε έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Κάνουμε αυτήν την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και δημοσιότητα, για να ξεσηκώσουμε τον κόσμο να διασκεδάσει, να χορέψει με τη μουσική και τους χορούς των ποντίων. Είναι μια συμβολή και προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας που πάντοτε μας στήριζαν και μας στηρίζουν." δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρωμανίδης Θεόδωρος.

Την αρχική έκπληξη από την αναπάντεχη εμφάνιση των μουσικών και των παιδιών του συλλόγου που ξεκίνησαν να χορεύουν διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός και η αθρόα συμμετοχή, των πολιτών και θαμώνων της κεντρικής πλατείας , στους χορούς.

Ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς μικρά παιδιά να χορεύουν αντάμα με γέροντες με μπαστουνάκι, οι οποίοι πάνω στον ενθουσιασμό τους προσπαθούσαν να εκφράσουν με περίσσια τσαλίμια τις γνώσεις τους στους ποντιακούς χορούς.

Τα σχόλια που αποσπάσαμε ήταν εξαιρετικά και πλήθος οι προτροπές πολλών κατοίκων αλλά και επιχειρηματιών να το επαναλάβουμε.

Την εκδήλωση, εκτός από τα μέλη του συλλόγου, συντρόφεψαν στο νταούλι ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, στο κλαρίνο ο Γεράκης Τσαρμαντίδης και στη λύρα και το τραγούδι ο Τάσος Πετρόπουλος, όλοι μέλη του Συλλόγου μας.

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Τάσου Μποζίδη και μπορείτε να τις δείτε και στο flickr.com