Κοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχων
24
Ιανουαρίου 2011, 21:01

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, στις 23/1/2001 σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

- ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων Μουτάφης,

- ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός,

- ο Υποδιοικητής του Δ.Σ.Σ.,

- ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης Φώτιος,

- οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων,

κ.κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος και Τσιναρίδης Νικόλαος

- Αντιδήμαρχοι των ως άνω Δήμων, κ.κ. Ταρενίδης Παναγιώτης και Παραστατίδης Γεώργιος

- οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας Ανατ. Μακ/νίας και Θράκης και πρώην Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης Γεώργιος και του Δήμου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος

- πολιτευτές

- εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου «Μπέλλες» του Δήμου Μουριών Κιλκίς και της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

- μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου στην προσφώνηση του, μεταξύ των άλλων, τόνισε.

«Μία νέα χρονιά ξεκινά. Αφορμή για μία νέα αρχή. Για καινούργια όνειρα και οράματα που θα είναι πραγματικά, αληθινά. Αποτέλεσμα προσπάθειας. Προσπάθειας για μια ζωή που θα έλθει μέσα από την δουλειά μας, τον κόπο μας. Για να κερδίσουμε κάθε τι θαυμαστό του κόσμου αυτού. Για μία ζωή που η γνώση και η ευθύνη, η σπουδή και η υπευθυνότητα θα καταφέρουν να αναστήσουν τον τόπο μας.

Ας αναλογιστούμε τους προγόνους μας. Έφτασαν ξεριζωμένοι από την γλυκιά πατρίδα τους με μοναδικό εφόδιο την ψυχή τους. Αλλά πέτυχαν. Με υπομονή, επιμονή και δουλειά. Ας σταθούμε δυνατοί και να μην εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες μας.»

Απευθυνόμενος στους μαθητές που βραβεύτηκαν σημείωσε, «είμαστε εδώ για να σας δηλώσουμε πως σ’ αυτή την δύσκολη πορεία δεν βαδίζετε μόνοι. Ο αγώνας της μάθησης, όπως κι όλοι οι σπουδαίοι αγώνες της ζωής, δεν είναι εγωιστικὸς κι αποκομμένος απὸ τους διπλανούς μας.»

Στην βασιλόπιτα που κόπηκε για τους επισήμους και το Δ.Σ. του συλλόγου, το «φλουρί» έτυχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου

Κοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχωνΚοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχωνΚοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχωνΚοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχωνΚοπή πίτας 2011 - Βράβευση αριστούχων