Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.
21
Ιουνίου 2013, 02:00

Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.


Στην Σταυρούπολή Ξάνθης βρέθηκε χθες, 20 Ιουνίου 2013, η χορωδία του Συλλόγου μας , ύστερα από πρόσκληση του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου 'ΟΡΦΕΑΣ», για να τιμηθεί η «Παγκόσμια ημέρα προσφύγων».

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τιμής και μνήμης για τα «90 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών» που υπογράφηκε στις 31 Ιανουαρίου 1923, ύστερα από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην εκδήλωση μίλησε ο εκ Κομνηνών Ξάνθης καταγόμενος κ. Ζουρνατζίδης Νίκος, με αναφορές στους διωγμούς των Χριστιανών Ελλήνων στον Πόντο αλλά και στην Μικρά Ασία γενικότερα, έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ «Δύο φορές Ξένος» και αποδόθηκαν παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια από την χορωδία μας.

Τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου «ΟΡΦΕΑΣ» μας πρόσφεραν την πατροπαράδοτη φιλοξενία και φυσικά δεν έλειψαν και οι χοροί του Αλησμόνητου Πόντου μας.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.Στην Σταυρούπολη Ξάνθης η χορωδία του Συλλόγου μας.